Intakegesprek K&T

10-02-2014 16:43

Op maandag 8 januari 2007 hebben we een intakegesprek met onze vergunninghouder Kind en Toekomst gehad. Hieronder staat een verslag je daarvan met de stappen die daarna volgen.

Ongeveer een uurtje deden we er over om naar Halle te rijden. We waren gewaarschuwd dat je er zo voorbij kunt rijden. Daarom keken we extra goed uit en zijn we uiteindelijk in één keer goed gereden. We hadden ons intakegesprek met Geeske. Een aardige vrouw die ons veel te vertellen had. Helaas kwamen we aan het begin van ons gesprek erachter dat ons rapport niet helemaal goed was. Er stond niets in over dat wij voor Polen wilden gaan (wat toen nog niet persé moest, maar wij hadden dit uitdrukkelijk aan onze raadsmedewerker gevraagd), er stond niets in over dat wij een tribling wilden adopteren (dat mocht er niet in staan volgens de raadsmedewerker, maar het mag best, zei Geeske!) en er stond niets in over dat wij op de hoogte zijn van de ontwikkelingsachterstand die in Polen voorkomt. Nou, daar zit je dan met een mond vol tanden. We balen enorm! Hier hebben we het uitdrukkelijk met de raadsmedewerker over gehad en ze heeft zelfs geschreven dat ze bepaalde dingen aan zou passen in het rapport. Blijkbaar heeft ze dat niet gedaan (of heeft ze het niet opgeslagen in de computer of het niet verbeterde rapport opgestuurd?), dus hier moeten we opnieuw achter aan.

Verder hebben we, naast de stappen die nog gaan komen, onze 'wensen' besproken. We gaan dus voor 3 kinderen, voorkeur voor geslacht hebben we niet, leeftijd tot 84 maanden, ontwikkelingsachterstand is geen probleem (alle kinderen uit Polen hebben in meer of mindere mate een ontwikkelingsachterstand), bepaalde lichamelijke 'beperkingen' hebben we besproken. Het was verder een fijn gesprek. We hebben zo'n 1,5 uur bij K&T gezeten.

 

Wat nu?

Wij nemen contact op met onze raadsmedewerker. K&T belt ons a.s. woensdag om duidelijkheid te krijgen. Dan moet er via de Justitie ons nieuwe rapport worden ontvangen en goedgekeurd. Hier gaat in totaal een paar weken over heen. Ondertussen kunnen we ook onze documenten verzamelen die we nodig hebben voor adoptie uit Polen. We hebben een heel pakketje meegekregen. De benodigde documenten voor Polen zijn:

 1. Gezinsrapport
 2. Beginseltoestemming
 3. Internationaal uittreksel van geboorteakte
 4. Internationaal uittreksel huwelijksakte
 5. Verklaring omtrent goed gedrag
 6. Bewijs van Nederlanderschap
 7. Uittreksel persoonsregister
 8. Gezondheidsverklaring
 9. Verklaring gynaecoloog (dat we geen kinderen kunnen krijgen)
 10. Werkgeversverklaring
 11. Eigen verklaring op een A4-tje waarom wij een tribling uit Polen willen adopteren
 12. Van ieder drie zwart-wit pasfoto's
 13. Ongeveer 10 foto's van onze thuissituatie (huis, omgeving, e.d.)

 

Als we alles hebben, komen de volgende stappen:

 • We moeten de documenten aangetekend naar K&T sturen.
 • Daar controleren ze of alles correct is ingevuld.
 • Dan wordt alles naar een vertaler gestuurd (duurt ongeveer 3 weken).
 • Dan gaat het hele document naar de Poolse ambassade die alles legaliseert (duurt ongeveer 3 weken)
 • Als K&T alles terug heeft, begint voor ons het wachten op een voorstel!